Att välja en webbhotell

Ett webbhotell är en tjänst för dig som inte vill ta hand om en webbserver på nätet. Istället använder du dig av ett webbhotell som öppnar en domän och hemsida åt dig. Det finns både de som kostar och de som är gratis, med alla sina egna tjänster därtill. Att välja det rätta webbhotellet kan vara svårt, särskilt med tanke på att det finns väldigt många att välja mellan. Därför publicerar vi denna artikel med saker som är bra att tänka på när du ska välja ditt perfekta webbhotell.

Tänk på budgeten

Att välja en webbhotellDet viktigaste är att se över budgeten till din hemsida. Några webbhotell kan ha en månadskostnad från så lite som 20 kronor i månaden, upp till flera hundratals kronor. Det blir en väldig skillnad i kostnad per år att betala. Du måste även tänka på vad det är du får för pengarna. Kanske betalar du för något som du inte behöver och då blir det onödiga utgifter att ta hand om. Se över pris, vad du får och om det tillkommer eventuella startavgifter för att få öppna din hemsida.

Viktiga saker att tänka på när du väljer webbhotell

Att se över ditt behov och vad du tänker göra med din hemsida är mycket viktigt. Om du exempelvis har flera hemsidor att ta hand om så vill du ha ett webbhotell som tillåter dig att ha många domäner åt gången. Skulle det vara så att du har mycket grejer på din hemsida skulle det vara bra att ha mycket utrymme, lagringsutrymmet kan skilja med flera GB mellan olika webbhotell. Desto mer GB du får lov att använda, desto mer saker kan du fylla din hemsida eller dina hemsidor med.

Det finns vissa webbhotell som hjälper dig med att designa din hemsida åt dig. Mot en avgift lämnar du dina önskemål och de bygger upp en fullt användbar hemsida. Detta är perfekt för den som inte vill eller känner sig osäker på att använda verktygen för att designa den själv. Kundtjänst är även en bra sak att se över, du vill att den ska vara lättillgänglig, snabb och kunna ge dig den hjälp du behöver. Oavsett om du har frågor gällande kostnader, design eller hjälp med verktygen ska kundtjänsten alltid finns där för dig.