Trender inom webbdesign 2019/2020

Precis som i allt annat som baseras på design – till exempel kläder och byggnader – ändras trender även inom webbdesign. Det är bra att känna till trenderna för att hålla din hemsida så aktuell och snygg som möjligt. Företag är ständigt under hård konkurrens och för att kunna tävla på den tuffa marknaden kan de inte förlora kunder bara för att hemsidan är daterad. Under det kommande året kommer flera viktiga förändringar att ske när det kommer till webbdesign. Nya, moderna tekniker gör det möjligt att ändra och prova på andra estetiska uttryck.

Rörlig bild

Vi har sett hemsidor använda rörliga bilder och små animationer väldigt länge. Få använder dock längre filmklipp eftersom de är rädda att hemsidans laddningstid skulle bli lidande. Nu är detta tekniska problem på väg bort och fler företag kommer att integrera videos i sitt innehåll. Även teknik i form av till exempel fulla 360 videos, live-sändningar och VR kommer att bli mer populärt eftersom det blir enklare att lägga in dem på hemsidan. På så sätt blir det enklare för företag att skapa en mer levande upplevelse för sina besökare.

Färgstarkt och mönster

Trender inom webbdesign 2019/2020

Att använda starka färger är inte heller något nytt när det kommer till webbdesign. Att använda sig av färger gör hemsidan och produkten mer ikonisk, vilket lättare kan fånga besökaren uppmärksamhet. Även denna trend återvänder starkare än någonsin. Tack vare att tekniken utvecklats är färgvalen mer komplexa och alla de färgkombinationer som kommer kunna göras är avgörande. Detta gör att appliceringen blir mycket mer varierad och möjliggör ett helt annat sätt att designa på. Trenden med att hålla själva bakgrunden vit fortsätter som vanligt för att få färgerna att stå ut.

Med hjälp utav olika sorters mönster och former kan du skapa ett liv i en annan död och platt webbdesign. I kombination med de starka färgerna skapar det en helt ny miljö som kan anpassas till att bli väldigt unik för just din hemsida. Om du skulle använda former som är mer organiska och inspirerade av naturen, kan du enkelt skapa en intressant layout med den kommer det få mer av både djup och liv. När det kommer till mönster finns det inga andra regler än att ”mindre är mer”.